Login

twee × drie =

Lost your password?

Diefstal van allerlei soorten voertuigen is aan de orde van de dag. Een startonderbreker of alarmsysteem kan diefstal helpen voorkomen. Via een voertuigvolgsysteem kan een gestolen voertuig worden teruggevonden.

Kiwa SCM is de certificatie instelling op het gebied van voertuigbeveiliging.

Voertuigbeveiliging

Voorheen Alarm Klasse 1

Deze beveiligingsklasse bestaat uit een startblokkering systeem met twee automatisch ingeschakelde blokkeringen. Deze blokkeringen dienen ervoor te zorgen dat een voertuig niet op eigen kracht verplaatst kan worden

Voorheen Alarm Klasse 2

Deze beveiligingsklasse bestaat uit een SCM gecertificeerde startonderbreker (voorheen Klasse 1) aangevuld met een interieurdetectie en akoestische alarmering via een sirene.

Voorheen Alarm Klasse 3

Deze bestaat uit een goedgekeurde startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering met omtrekdetectie, interieurdetectie, hellingshoekdetectie, en akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene en optische signalering

Voorheen klasse 4 en 5

Voertuigvolgsystemen kunnen op alle voertuigen worden toegepast. Een voertuigvolgsysteem kan de locatie van een gestolen voertuig doorgeven aan een Particuliere Alarm Centrale. Deze PAC heeft direct contact met de politie, zodat zij het voertuig kunnen aanhouden. Op deze manier worden er vele voertuigen na diefstal terug gevonden.

Basisbeveiliging
Het beveiligen van een voertuig met een voertuigvolgsysteem heeft alleen zin als het voertuig is voorzien van een goedgekeurde startblokkering. Voor het verstrekken van een voertuigvolgcertificaat is de aanwezigheid van een Kiwa SCM goedgekeurde startblokkering of hoger vereist. De basis beveiliging dient dus eerst gecertificeerd te worden voordat er een voertuigvolgcertificaat kan worden aangemeld op een voertuig.

Voertuigvolgsysteem PLUS jamming detectie
Een systeem voorzien van jamming detectie schakelt, wanneer er jamming wordt waargenomen, automatisch een blokkeerconditie in, welke voorkomt dat het voertuig opnieuw gestart kan worden. Vanaf 1-1-2015 is het alleen nog mogelijk om een voertuigvolgsysteem met jamming detectie te certificeren.

 

Denk eraan dat u de beveiligingssystemen jaarlijks laat keuren door ons ( de frequentie is afhankelijk van het systeem- dit kunt u eenvoudig laten controleren door ons). Ook u originele systeem waar uw auto al van voorzien is kunt u bij ons laten keuren.

Als u auto niet tijdig gekeurd is kan de verzekeringsmaatschappij de schade uitkering weigeren na diefstal !!!

De diefstal- en inbraakmeldingen afkomstig van goedgekeurde systemen worden uitsluitend behandeld door erkende meldkamers. Dit zijn dezelfde meldkamers die alarmmeldingen afhandelen voor woonhuisbeveiliging. Alleen deze meldkamers zijn bevoegd om alarmmeldingen door te geven aan de politie.

Welk systeem u ook kiest, als het is goedgekeurd door SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) dan weet u zeker dat het een kwalitatief hoogwaardige beveiliging voor uw voertuig is.

Wij van Soeters zijn een erkend gecertificeerd inbouwbedrijf van SCM

Beveiling van uw auto geeft een veilig gevoel.

Kijk hieronder wat er kan gebeuren als u uw voertuig niet beveiligd.


×

Powered by WhatsApp Chat

× Neem contact met ons op via Whatsapp