Login

9 − 6 =

Lost your password?

DAB+ oftewel Digital Audio Broadcasting is een Europees systeem dat sinds 1993 gedigitaliseerde radio-uitzendingen mogelijk maakt, als alternatief voor analoge radiosignalen.

In Nederland zijn de publieke omroepen sinds februari 2004 via DAB en sinds 14 oktober 2013 via DAB+ te beluisteren. Sinds 1 september 2013 zijn de commerciële landelijke omroepen via DAB+ te beluisteren. Ook de meeste publieke regionale omroepen zijn vanaf mei 2015 te horen via DAB+.

DAB+ maakt een storingsvrije ontvangst mogelijk, waarbij bovendien meer zenders mogelijk zijn. Dit kan een oplossing bieden voor de huidige capaciteitsproblemen op de FM-band. 

Voor het luisteren naar radiostations via DAB+ heb je geen internetverbinding (vast of draadloos) nodig. DAB+ is, net als FM, gratis via de ether te ontvangen via een DAB+ digitale radio met antenne.

Wij hebben oplossingen voor achteraf montage in de auto zodat u ook kunt genieten van DAB+. Dit kan door vervangen van de huidige radio of door het bijvoegen van een interface. 

dension dab
×

Powered by WhatsApp Chat

× Neem contact met ons op via Whatsapp